Corona eis 1,5 meter bij jongeren gaat knellen

16 april 2020

Kopzorgen over plannen over herstart
De rek is eruit bij 18-Plus

Het kabinet en werkgevers werken met man en macht aan coronaprotocollen om  zoveel mogelijk branches weer aan het draaien te krijgen, Maar het openbaar vervoer en de scholen zijn een groot probleem. De horeca ziet de eisen voor 1,5 meter afstand niet zitten. 

Zie de voorpagina van De Telegraaf van 16 april 2020 door hierop te klikken

Oprichter Spangenberg van Motivaction signaleert toenemende frictie tussen leeftijden.

Een groeiend aantal jong volwassenen krijgt genoeg van de strenge coronamaatregelen. Meer dan de helft van de mensen tussen de 18 en 35 jaar vindt het moeilijk zich aan de regels te houden, ruim één op de vijf jongvolwassenen houdt zich niet aan de afstandsregel van 1,5 meter, Mensen die ouder zijn dan 35 jaar lukt dat veel beter. Dat blijkt uit de corona Impact Monitor van onderzoeksbureau Motivaction. “We zien een toenemende frictie tussen leeftijden signaleert Frits Spangenberg, de oprichter van het bureau. “Het gaat weliswaar om een minderheid onder de jongvolwassenen, maar het is wel een groeiende groep. Dit zijn soms de coronaspuwers en mensen die coronafeesten organiseren. En de vraag is: hoe kun je hen toch overtuigen en motiveren.

Lees hier het hele artikel “nieuws van de dag” in De Telegraaf van 16 april 2020 door hier op te klikken