Nationale Zwerfafvalcongres

17 oktober 2012

Landelijk Congres Zwerfafval “Gemeente Schoon”

Voor het verslag van de lezing van Frits Spangenberg klik hier

Op 10 oktober organiseert de Gemeente Schoon het landelijk zwerfafvalcongres 2012. Gemeenten krijgen deze dag adviezen van de Gemeente Schoon over een schone leefomgeving. Tijdens het zwerfafvalcongres presenteert de Gemeente Schoon resultaten en deelt zij kennis en ervaringen. 

Kennis vragen, ervaring delen
Op het congres worden lezingen gegeven over successen en innovatieve oplossingen. Ook worden er nieuwe inzichten gepresenteerd. Een dag om vragen te stellen en ideeën en kennis te delen.

Lezingen en workshops
Nils Roemen, bedenker van het succesvolle #durftevragen en één van de krachten achter ‘Keep It Clean Day’, zal op deze dag een lezing houden. Naast lezingen zullen er ook workshops gegeven worden. Deze zijn gedurende de hele dag te volgen over uiteenlopende thema’s zoals regie en participatie, stedelijk ontwerp, monitoren, jongeren, communicatie, nieuwe inzamelmethoden, schone parken, belonen en de gevolgen van bezuinigen. Deelnemers kunnen een 3D-visualisatie (serious gaming) over de effecten van zwerfafvalmaatregelen bekijken en spelen, en leren tijdens drie verschillende colleges over de aanpak in Londen, het bereiken van gedragsverandering en over het mobiliseren van burgers.